Bemutatkozás

A MedinnoRad Radiológiai Centrum régóta várt hiányt pótol a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet részeként. A radiológiai centrum az intézmény modern technológiákkal felszerelt diagnosztikai egysége, mely gyermekek és felnőttek röntgen, valamint ultrahang vizsgálatát végzi, különböző szakorvosi indikációk alapján.

A gyermekpulmonológiai kivizsgálás elengedhetetlen része a mellkas/tüdő röntgenfelvétel, a gyermekgyógyász bizonyos esetekben, főként a tüdő, a hörgők gyulladásos folyamatainak gyanúja esetén kér mellkas röntgenfelvételt.

A felnőttek szűrővizsgálatai (pl. munka alkalmassági vizsgálat, menedzser szűrés stb.) során szintén az egyik legfontosabb tájékozódó jellegű vizsgálat a tüdő röntgenfelvételezése.

Ortopédiai indikációval gyermekek és felnőttek esetében a gerincről, ízületekről, csontokról készül leggyakrabban röntgenfelvétel.

Röntgen vizsgálatra eddig szerződött partnereinkhez, más intézménybe küldtük betegeinket, mely mind a szülők, mind a páciensek részéről több időt és türelmet igényelt. Ezentúl ez a vizsgálat „házon belül” elérhető, a képi és a szöveges lelet pedig mind az orvos, mind a beteg számára gyorsabban rendelkezésre áll.

Pácienseink kérésére már meglévő röntgenfelvételek és leletek esetében másodvéleményt is készítünk, amely tovább segítheti a diagnózis felállítását.

A gyermekgyógyászatban az ultrahang (UH) az egyik legnagyobb jelentőségű képalkotó eljárás. Csecsemőknél egyes kórképek kimutatásához kiválóan alkalmazható pl. a koponya (kutacs) UH vizsgálata, elengedhetetlen és kötelező a 6 hetes csípőszűréskor a csípőízületek ultrahangos megtekintése. Kisgyermekeknél akut és krónikus esetekben a hasi (epe, máj, lép, vesék, hasnyálmirigy, nyirokcsomók), valamint a kismedencei (pl. petefészkek), herék UH vizsgálatai jelentik a leggyakoribb indikációt.

Felnőtteknél leggyakrabban a has, a pajzsmirigy, a nyaki erek, az emlők (mellultrahang), illetve a kismedencei ultrahang vizsgálatok szükségesek a differenciál-diagnosztikai munkában, amelyek mellett gyakorlatilag minden, ultrahanggal kimutatható eltérés diagnosztizálása része a portfóliónak.

X-ray and Ultrasound (UH) examinations for children and adults: X-ray, Breast UH, Abdominal-Pelvic UH, Newborn hip screening.

Amennyiben érdekesnek találta ezt az oldalt, kérjük, ossza meg ismerőseivel, hogy ha kell, számukra is segítséget nyújthassunk!

TETSZIK, MEGOSZTOM MÁSOKKAL IS!

Online bejelentkezés

[]
1 Step 1
Páciens neve
Születési dátuma
Telefonszáma
Az ön lakcíme

Intézetünk eleget tesz és megfelel a Magyarország Alaptörvényében, az EU 679/2016 az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletében (GDPR), a 2011. évi CXII. törvényben (az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról) valamint az 1992. évi LXIII. törvényben (a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról) foglalt adatkezelési, adat-felhasználási kötelezettségeknek.

Previous
Next
powered by FormCraft