Koponya UH vizsgálat (kutacson keresztül)

Koponya ultrahang vizsgálat csecsemőkorban végezhető. Ebben az életkorban csecsemő koponyáján a (fejtetőn található) kutacs a homlokcsont és a két oldali falcsontok találkozásánál még nyitott. Így az ultrahang segítségével a születés során keletkezett, koponyán belüli vérzések és egyéb eltérések, például agykamrai tágulatok kimutathatóak, nyomon követhetőek.

A vizsgálat leginkább a koraszülöttek esetében alkalmazott, hiszen koraszülés esetén a születés körüli időszak gyakoribb szövődménye lehet az agyvérzés.

Egy éves kor után a kutacsok mésztartalma megnő (elcsontosodás), így ekkor már nem lehet az agyat ultrahanggal vizsgálni.

Az UH vizsgálat fájdalommentes, így kiválóan alkalmazható a gyermekgyógyászatban, a diagnosztizálás folyamatában ma már szinte elengedhetetlen feltétel. Gyors, hatékony és pontos vizsgáló módszer, amelynek nincs káros hatása még a fejlődő szervezetre sem, ennek köszönhetően bármilyen életkorban elvégezhető.

Intézetünkben kiváló felbontású ultrahang vizsgáló készülék áll rendelkezésre a gyermekkori gondok diagnosztizálására.

Amennyiben érdekesnek találta ezt az oldalt, kérjük, ossza meg ismerőseivel, hogy ha kell, számukra is segítséget nyújthassunk!

TETSZIK, MEGOSZTOM MÁSOKKAL IS!

Online bejelentkezés

[]
1 Step 1
Páciens neve
Születési dátuma
Telefonszáma
Az ön lakcíme

Intézetünk eleget tesz és megfelel a Magyarország Alaptörvényében, az EU 679/2016 az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletében (GDPR), a 2011. évi CXII. törvényben (az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról) valamint az 1992. évi LXIII. törvényben (a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról) foglalt adatkezelési, adat-felhasználási kötelezettségeknek.

Previous
Next
powered by FormCraft